Снимка: БГНЕС
fallback

По-кратък от очакванията се оказва туристическият сезон в Слънчев бряг, съобщи БНР.

Преди дни хотелиери в Слънчев бряг обявиха, че намаляват цените на туристическите пакети. Това се случва в разгара на лятото и е симптом за трудностите, с които трябва да се справи браншът.

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие – Слънчев бряг, в момента е с полупразни паркинги. Проблем с паркирането на колите този сезон няма, причината е може би във възобновените интензивни чартърни програми.

На фона на трудностите хотелиери отчитат близо 20% ръст на туристите в сравнение с миналата година.

Намаляването на цените обикновено става от 1 септември или след 25 август. Тази година заради отлива на туристи е било предприето по-рано, пояснява още Елена Андонова. По думите ѝ в някои от хотелите намалението може да достигне до 50% от пакетната цена от началото на септември.

Резервациите не бяха толкова активни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Ники

преди 8 месеца

Нищо вярно от написаното.В момента съм в Слънчев бряг и се пука по шевовете. Такива лъжливи сайтове като Вашия трябва да бъдат забранявани!

24

Анонимен

преди 8 месеца

Вече не вярвам на нищо написано относно нашето Черноморие. Юни месец чета, че шатъл колите на Албена от тази година Вече ка платени. Отиваме там няма такова нещо безплатни са си.

23

Анонимен

преди 8 месеца

Незнам колко кратък се е оказал сезона, но за почивните дни осоро 6.09 няма места по хотелите.

fallback