Снимка: БГНЕС

 През август 2023 г. "Български пощи“ ЕАД се присъедини към едно от основните обединения в пощенския сектор за доставка на трансгранични пратки – кооператива PRIME, с което разширява възможностите за доставка на проследяеми пратки, съобщават от Български пощи.

В организацията членуват 159 избрани пощенски оператори със задължение да предоставят универсална пощенска услуга. В рамките на PRIME има три споразумения - за проследяеми, за експресни и за препоръчани пратки. Те стъпват на правилата за международни пощенски услуги на Всемирния пощенски съюз, но предвиждат по-благоприятни условия, свързани с разплащанията между пощенските оператори.

Още по темата

 Услугата за проследяеми пратки ще създаде улеснение за получателите, тъй като при нея не се изисква подпис при получаване на пратката, както е при съществуващата услуга "препоръка“. В същото време, клиентът ще може да проследява целия път на пратката и ще я получи в указания предварително срок. Един от очакваните резултати е на базата на членството в обединението, България да бъде добавена в повече чуждестранни сайтове за електронна търговия като дестинация за доставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase