Снимка: БГНЕС
fallback

СГС гледа мярката на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано днес прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража. Васил Божков уточни, че няма какво да коментира.

Oще по темата

“Има опасност от укриването му. Очевидно е, че Божков е имал преки отношения с руски граждани, като болшинството от тях са свързани с офшорна компания, която пък има общо с обвиняемия по делото Георги Попов”, подчертаха от прокуратурата. “Обвиняемият Божков е структурирал действащи дружества, опериращи в сферата на хазарта, със значителен финансов капитал, регистрирал е хазартна дейност в Република Грузия”, каза още прокурорът по делото Ангел Кънев.

От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани.

На 18 май т.г. с пост отново в профила си във фейсбук, Божков съобщи, че е "готов да се върне в България като защитен свидетел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 8 месеца

Абе стига с тази русомания и русофобия, ми те и американци и европейци търгуват с Русия и купуват от Русия.

77

Анонимен

преди 8 месеца

До АнонименЗащото са алчни, в Германия законите са такива(а вероятно и в други европейски държави), че нямаш право да отнемаш всички пари от длъжника и длъжника трябва да има месечна сума , която не е под социалния екзистенц минимум за живот с която да живее, даже колите им нямат право да вземат, ако е само една кола, ако са повече от една, тогава може да им отнемат и кола.

76

Анонимен

преди 8 месеца

Е, и? Забранено ли е да имаш бизнес с руснаци? Естонската пaчa, Kaлас, си призна, че съпругът й има бизнес с Русия, и к'во?

fallback