Снимка: БГНЕС
fallback

В разгара на летния туристически сезон спасители алармират, че летовниците стават все по-недисциплинирани. Въпреки опасностите, които крие морето, голяма част от почиващите не се съобразяват с предупрежденията на водните гардове.

"Предната седмица имахме седем дни тежка вълна, червен флаг, зловещо бурно море. Въпреки нашите предупреждения, звукови сигнали и флагова сигнализация, почти никой не се съобразяваше с нас. Това е тълпа от хора, която е неуправляема", споделя спасителят Георги Есов пред Нова нюз.

Спасителката Мария Колева сподели, че преди дни английски гражданин е навлязъл в изключително опасен участък. "Трима колеги му свирихме да излезе от водата, но той отказваше категорично с неприлични жестове, при които един от колегите влезе да го извади от водата и, съответно, бяхме заплашени с уволнение, с полиция, със съд", разказа тя.

Те разказват за над 50-60 инцидента. И призовават летовниците да се вслушват в думите на спасителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ф

преди 8 месеца

Няма английски граждани, всички там са поданици на монарха.

23

Анонимен

преди 8 месеца

Преди седмица се прибрахме от Приморско. Никога досега не бях виждала такова бурно и коварно морето ни и толкова нахални и напълно безотговорни за живота си летовници българи и от всякакви народности. Спасителите по цял ден надуваха свирките, всеки ден вадиха потенциални удавници. А куриозни ситуации не липсваха като тази трима спасители вадят двойка младежи повлечени на вътре, други трима влизат навътре като използват липсата на наблюдение и спасителите се връщат да спасяват и тях.

22

Аман от тези

преди 8 месеца

досадници дето ги нацвъкаха навсякъде! Избиване на комплекси и жажда за власт! Само развалят настроението и почивката на хората. Почти никога флагът не е зелен, защото те или искат да не правят нищо, или искат да те тормозят. Дай на *** малко власт и му гледай сеира! Също като при Ковидиадата. Има един в Бургас дето поне 10-15 мин не сменя жълтото знаме със зелено защото му се изплъзва властта от жалките ръчички! В повечето държави няма ни пъдари, ни страховити линейки и си почиваш като ЧОВЕК!

fallback