Снимка: Pixabay

Бебе почина в Казанлък, защото родителите му не са го лекували, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Сигналът е получен вчера в 7:30 часа в районното управление в града.

На място е установено тялото на детето. От МВР уточняват, че следи от травматични увреждания не са установени.

От Районна прокуратура-Стара Загора са започнали разследване за извършено престъпление по чл.138 от Наказателния кодекс, за това, че на 22 август в Казанлък съзнателно не е оказана помощ на момче на 41 дни.
За бебето са полагали грижи родителите в дома им в Казанлък. Детето се разболяло и е било прегледано от лекар, който назначил домашно лечение, което не било провеждано от близките.

Изготвено е заключение на съдебномедицинска експертиза, която сочи, че детето е починало от пневмония.

"Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване налице ли е виновно поведение, довело до смъртта на детето. Конкретните указания са да се установи кога е бил извършен преглед за заболяване от медицински специалист, да се изискат съответните медицински документи, да се установи подавани ли са сигнали за влошено здравословно състояние на детето, към кого и има ли такива подадени към отдел „Закрила на детето“ към съответната Дирекция за социално подпомагане. Чрез свидетелски показания трябва да се установи какви са били първичните симптоми на заболяването и какви точно мерки са предприети за лечение от страна на близките", добавят от прокуратурата.

Активната работа по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase