Снимка БГНЕС, архив

Потушен е пожарът в Сакар планина, който бушуваше в землищата на селата Пъстрогор, Младиново, Момково и Васково от миналата събота, съобщиха от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Още снощи екипите огнеборци, лесничеи и доброволци успяха да овладеят огнищата, който се разпростираха на площ 15 000 декара, от които 7000 декара гора, информира БТА.

Още по темата

На място ще остане дежурен екип, който да следи за евентуални разпалвания. Засега не е отменено бедственото полежение в община Свиленград, което изтича днес в 23,59 ч според заповедта на кмета Анастас Карчев. Остава в сила и заповедта на областния управител на Хасково Гинка Райчева за забрана на всякакви лесотехнически и земеделски дейности на територията на областта. За особено недопустими се смятат дейностите по почистването на стърнища, пасища, ливади и горски територии. И за днес в региона е обявен най-високият индекс за пожароопасност.

Пожарът възникна от пасище в землището на свиленградското село Младиново, а една от вероятните причини е човешка дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase