Снимка: БГНЕС

Повдигнаха обвинение на дъщерята на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, за шофиране в нетрезво състояние.

Още по темата
За подобно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв., предаде Нова тв.

Дъщерята на бившия премиер и последен български цар катастрофира в събота с над 1,5 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец. Тя е отказала да даде кръвна проба, така разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера.

Ето и официалното съобщение от прокуратурата

Районната прокуратура – Самоков ръководи разследване по бързо производство за шофиране след употреба на алкохол в Боровец.

Досега е установено, че около 15:00 часа на 19 август, в района на хотел „Мура“ в курортен комплекс Боровец, община Самоков, жена с инициали К.С. е шофирала лек автомобил. При направената ѝ проба за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 1,5 промила.

К.С. е отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на органите на реда. Предстои Районна прокуратура – Самоков да предяви на К.С. постановление за привличане към наказателна отговорност.

Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор, въз основа на събраните доказателства, ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта, информираха от прокуратурата.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase