Снимка БГНЕС, архив

Млада жена, бременна с близнаци, роди момиченце в кола до гара Филипово в Пловдив, съобщaват от Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Бебето било изродено от бащата. Впоследствие жената родила със секцио и второто си бебе в родилното отделение на АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“.

Сигнал за родилката е приет около 10:30 часа в Бърза помощ. На място веднага е изпратен спешен екип, който помогнал на жената и веднага я транспортирал до болницата, посочва д-р Сара ал Юсеф от Центъра за спешна помощ в Пловдив, цитирана от БНР.

На място родилката била поета от екипа на АГ клиниката на университетската болница. Оказало се обаче, че ситуацията е спешна и животозастрашаваща за нероденото близначе. Затова началникът на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова взела решение за спешно секцио.

Второто момиченце се е родило в добро общо състояние. Според нея ситуацията била много екстремна, а подобно раждане не се случва често.

Родилката е била в 34-та гестационна седмица и бебетата са се родили преждевременно. Операцията е продължила около 40 минути. Това не е първо раждане за жената, семейството има и друго дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase