Снимка БГНЕС, архив

Нива с канабисови насаждения е открита при ударна акция край поморийското село Бата. Марихуаната е била засята от криминално проявен мъж от Бургас на площ близо 4 декара, а той е задържан на място.

Служители на Криминална полиция продължават работата по случая, за да се установи къде е продавана марихуаната, както и има ли други лица по веригата от отглеждането на наркотика до неговата реализация на пазара. Криминално проявения мъж е наблюдаван от месец април. През 2019 година е осъден на 4 години и половина за същото деяние, но е освободен предсрочно, предаде БГНЕС.

„Иззетото количество наркотици е с пазарна стойност около 1 милион лева. Като през 2019 година лицето отново беше задържано за същото деяние. По интересното в случая е, че колегите успяха да документират целия процес от самото закупуване, до самото отглеждане и самата реализация по начин , по който до момента не беше извършвано", заяви директорът на ОДМВР Бургас ст. комисар Емил Павлов.

„За този вид престъпления законът предвижда наказание от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 000 лв. На лицето освен предявеното обвинение му е взета и мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Районния съд в Поморие мярка за неотклонение „задържане под стража", съобщи прокурор Мария Маркова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase