Снимка: БГНЕС

Една от версиите за огнения ад в Бургаско е скъсана жица от електропровода, която е запалила хълма. Не се изключва обаче и човешка небрежност, тъй като в този район, до село Изворище, пожар гори за осми път.

Големият пожар е локализиран. Няма информация за пострадали хора. С огнената стихия се бориха 11 екипа на пожарната. Работата на терен продължи през цялата нощ. Изгорели са стотици декари смесена гора, съобщи БГНЕС.

Жителите на селата Изворище и Брястовец изкараха безсънна нощ. Огнената стихия достигна почти до къщите. Евакуирани бяха хора, чиито постройки са в непосредствена близост до гората.

Десетки доброволци от съседните села бяха готови да помагат на пожарникарите от Бургас, Сливен и Ямбол. Работа на екипите беше затруднена от силния вятър, който допълнително разпалваше огъня.

Още по темата

На място снощи дойде е кметът на Бургас. По думите му огънят е бил с 6-7 метра височина, горяла е борова гора.  Вятърът е бил североизточен в посока селото, буквално на 30 м от входа на село Изворище е стигнал огъня.

Рано сутринта пожарът беше локализиран, а пътят за Слънчев бряг отворен. На място обаче ще остават дежурни екипи на пожарната, тъй като все още има три огнища, където огънят тлее.

„Пожарът беше основно горски. В един момент имаше опасност за Изворище. Буквално на 200 метра от селото успяхме да спрем пожара. Имаме общо изгорели вчера 2 или 3 вили", заяви Николай Николаев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase