Снимка: БГНЕС

Шест автомобила са били иззети от собствениците им само за два дни след положителни тестове за дрога и алкохол, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

На 12 август, около 15.50 ч. в района на КПП – "Нафта Трейдинг", полицаи спрели за проверка "БМВ 320", със софийска регистрация, управляван от 29-годишен софиянец, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин, а водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила му е иззет.

На 13 август, около 02.55 ч. в района на бургаската улица "Чаталджа", служители от "Специализираните полицейски сили" спрели за проверка лек автомобил "Санг Йонг Тиволи", със софийска регистрация, управляван от 23-годишен бургазлия, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на канабис. Водачът дава кръв за химичен анализ, но отказва да даде урина. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобила му е иззет.

На 14 август, около 08.05 ч. на ул. "Св.Св. Кирил и Методий" в Приморско, полицаи спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Бора", с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен младеж от с. Равна гора, като водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двете проби били положителни – алкохола бил с концентрация 1,38 промила, а наркотиците били положителни за употреба на бензодиазепини. Младежът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14 август, около 17.10 ч. в района до комплекс "Персани" в Слънчев бряг, полицаи спрели за проверка лек автомобил "Фиат", без регистрационни номера, движещ се към Свети влас, управляван от 39-годишен мъж от Криводол. Тестът за алкохол показал 1.90 промила, а водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14 август, около 20.10 ч. в района на КПП - "Дигата", полицаи спрели за проверка лек автомобил «Тойота Ярис», с бургаска регистрация, управляван от 40-годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14 август, около 22.30 ч. в с. Кошарица, общ. Несебър, полицаи спрели за проверка "Фолксваген Тигуан", с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от с. Кошарица. Той нямал книжка, а дрегерът отчел концентрация 2.22 промила алкохол. Водачът е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед за задържане, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase