Снимка: БГНЕС

Мъж е приет в тежко състояние в болница в Ямбол след инцидент на пътя между Елхово и граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в района на елховското село Гранитово, съобщиха лечебното заведение за БТА.

Сигнал за инцидента е получен около 7:00 часа тази сутрин. Мъжът е ударен лек автомобил на пътното платно.

Няколко часа пътят е бил затворен за извършване на процесуално-следствени действия по случая. Разследването продължава, информират от полицията, цитирана от агенцията.

"Пострадалият е чужд гражданин, но не е нелегален мигрант. Вероятно е англичанин или нидерландец, на видима възраст 25-30 години. Приет беше в травматичен шок в отделението по реанимация. Имаше и множество дълбоки прорезни рани в областта на шията и главата, открита фрактура на крака. В момента екип от хирурзи го оперира", коментира зам.-директорът на болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол Валентин Вълчев за БТА.

От Окръжната прокуратура в Ямбол са съобщили за агенцията, че се разследват се всички версии за случилото се. Мъжът е излязъл гол на пътя, преди да бъде блъснат от колата. Образувано е досъдебно производство, но на този етап няма данни за извършено престъпление. По думите на прокурор Милен Божидаров не се изключва версията порезните рани на чужденеца да са от самонаранявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase