Снимка БГНЕС, архив

170 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Трима души са пострадали.

Близо 100 горски служители са гасили пожари в горите през последното денонощие, съобщават от Министерството на земеделието и горите.

Само за денонощие са пламнали 13 нови огнища. Засегнати са над 500 дка широколистна и иглолистна гора. Големи са щетите в горските масиви в района на Стара Загора, където пламъците са обхванали 200 дка иглолистна гора.

Около 200 дка широколистна гора пък е засегната  в Сливница, където все още се работи по цялостното овладяване на огъня.

През цялата нощ на място са били горски служители, пожарникари, представители на община Драгоман и доброволци.

Предвид трудния терен, недостъпен за тежка техника, на много места огънят се гаси само ръчно. Увредени горски територии има в стопанствата в Асеновград, Маджарово, Земен и Клисура.

Потушен е пожарът край гълъбовското село Медникарово. Вчера пламъците бяха обхванали борова гора в непосредствена близост до населеното място.

На българо-турската граница започна оглед на пожара, който вече е локализиран. Огънят навлезе от турска страна вчера следобед и обхвана около 500 декара край село Маточина. В гасенето се включиха 10 екипа от огнеборци, горски служители и доброволци, а от турска страна участва и хеликоптер. Снощи в района дежуриха два екипа на хасковската пожарна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase