fallback

Червен код за опасни жеги е обявен днес за областите Плевен, Русе и Велико Търново. В старата столица в ранния следобед термометрите показваха 43,5 градуса. Парковете и улиците в най-горещите часове не деня опустяха.

От обяд екипи на "Пътна полиция" започнаха да спират тежкотоварни автомобили над 20 тона и да ги отбиват на паркингите край Велико Търново.
Oще по темата
В трите области с код червено се налагат ограничения, тъй като температурите надхвърлят 35 градуса. Целта е да се намали рискът от деформации на пътната настилка.

"За мен е неправилно това нещо, в чужбина го няма. Само тук, в България го има. Освен това съм от Велико Търново и ме спряха до Велико Търново и ми казаха - ще чакаш до 8 часа, пет часа се събират. Каза: или акт, или книжката ти вземам. Имам вода, ама ще закъснея с разтоварването", коментира шофьорът Георги Никифоров пред Bulgaria ON AIR.

Басри Кинич транспортира строителни материали от Турция за Дания. Недоумява защо пътните полицаи не му позволяват да престои на ТИР паркинг с места за хранене и почивка.

Вчера и днес местната управа осигури три пункта за раздаване на минерална вода на гражданите и гостите на Велико Търново. Вода се раздаваше и в свищовските села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 месеца

Проблем не е че ги отбиват, а начина по който се прави

11

Алекс

преди 10 месеца

Недоволстват,защото са в България.Я да ги видим тези юнаци дали ще недоволстват в Германия или Франция? Няма.Спират на паркинга и без много шум чакат ограничението да отпадне.

10

Анонимен

преди 10 месеца

От баба знам,че акъл под шапка не вирее.

fallback