Снимка БГНЕС

Две браншови организации - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, обявиха, че ще съдят клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.

След това се разгоря бурна полемика коко точно струва така нареченият "рибай стек", а КЗП започна проверки по заведенията и дори констатира, че в случая ресторантът на е бил прав да калкулира цените на стека на базата на 100 г.

От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което уточняват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Допълват още, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

Ресторантьорските организации твърдят, че "някои медии участват в своеобразно състезание по очернянето на летния ни сезон", пише "Сега".

Още по темата

В медиите се разрази и сериозен спор обяснено ли е на клиента какво точно заплаща. От видеоклип става ясно, че човекът е заплатил сумата кеш.

"Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", пишат в заключение от браншовите организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase