IStockphoto

Не е тайна, че кокосът е невероятно популярен през последните няколко години и има защо. Тази универсална съставка има безкрайни функционалности – можете да използвате кокосовото масло за всичко – от готвене и почистване до укротяване на накъдрянето на косата, свалянето на грим и ограничаване на хроничното възпаление. Кокосовата вода е пълна с ползи за здравето, благодарение на електролитите, антиоксидантите и витамин С.

Но плодът на кокосовия орех е нещо изключително специално. Той служи като кремообразна веганска алтернатива за десерти на растителна основа и млечни продукти като сладолед и кисело мляко, добавя хрупкавост към мюсли и може да бъде добавен дори към сосове. Що се отнася до уелнеса, славата на кокоса тепърва започва да набира сила.
 
Ако се чудите дали да си купите кокос при следващото пазаруване за седмицата, ние ви даваме пет причини, за да го направите.

Ето няколко причини да ядете кокос:
 
1. Бори се с възпалението
 
Като част от здравословната диета, кокосът показва антиоксидантна активност поради съдържанието си на полифеноли. Необработеното кокосово масло е богат източник на фенолни съединения, като кафеена киселина, ферулинова киселина и други. Тъй като тези полифеноли имат антиоксидантни свойства, те могат да помогнат за компенсиране на окислителните свободни радикали, които могат да доведат до възпаление. Търсете пресен, непреработен суров кокос и/или кокосово масло, за да извлечете най-много антиоксидантни и противовъзпалителни ползи.
 
2. Помага за здравето на червата
 
Според диетолога Кели Спрингър, яденето на кокос е чудесно за червата, тъй като съдържа значително количество фибри, които помагат на вашия микробиом да процъфтява, като осигурява препитание за вашите добри чревни бактерии.
 

Кокосово масло – най-добрите начини да го включите в красотата си

Според типа коса: 4 маски с кокосово масло

Какво е кокосова захар и полезна ли е тя?

Кокосът също е с относително високо съдържание на мазнини, което помага на тялото ви да абсорбира мастноразтворимите витамини D, E, A и K. Това е важно, тъй като витамините D и K могат да бъдат свързани с по-разнообразен и следователно по-устойчив чревен микробиом. По-силен чревен микробиом означава по-добро храносмилане, имунитет и цялостно здраве. Опитайте да добавите няколко лъжици настърган кокос към овесената си каша или киселото мляко сутрин, за да извлечете тези ползи.

Още полезни свойства на кокоса и други здравословни съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase