Снимка: БГНЕС

Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" смята, че е изненада, че само трима прокурори са предложени за наказания по делото "Барселонагейт", съобщи Нова Нюз.

 "Проверките продължават, до 7 август ще приключат. "Барселонагейт" е емблема на неработещата прокуратура. Това дело започна шумно и след това всичко стана много тихо. По това дело много дълго време не са били извършвани действия - за 3 години са разпитани само 4 свидетели.

Още по темата
Интересното е, че преводите са били възлагани поетапно  след като месеци не е правено нищо. Един определен преводач извършва всички преводи", обясни той.

По думите му наблюдаващите прокурори "не са си давали зор" или им е било подсказано да не работят.

"След 15 май обаче по "Барселонагейт" започват интензивни действия, 17 свидетели се разпитват за 1,5 месеца, възлагат се три експертизи и изземвания, търси се бърз резултат. Има неритмичност в действията на прокурорите. Проверка е могло да бъде възложена от зам.-главния прокурор, който отговаря за ВКС. Приближените на Гешев обаче не са могли да възложат проверки за действия, които може да са продиктувани от самия него", посочи Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase