Снимка: БГНЕС

Няма кой да разписва издаването на пощенските марки. В основата на проблема са решения на предишния редовен кабинет. Сегашният кабинет ще го реши с промяна в Закона за пощенските услуги през текстове, предложени в Закона за бюджета, съобщи БНР.

Председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев обяснява, че в момента няма ресорно министерство или вицепремиер, които да отговарят за съобщенията и разписването на документите за издаването на марки.

Още по темата

"За да се издаде нова марка, за да се пусне в употреба, трябва заповед на министъра. Досега се правеше със заповед на вицепремиера. От август миналата година пощенските услуги са прехвърлени в Министерството на транспорта и съобщенията".

Запознати разказват, че рокадата марките да отидат при вицепремиера по времето на правителството на Кирил Петков станала заради конфликта на интереси на назначения от Петков за министър на транспорта Николай Събев. Като собственик на голяма куриерска фирма Събев би бил в конфликт на интереси, ако отговаря и за сектора на съобщенията, където е и издаването на марките.

Спас Панчев обяснява сега, че промени могат да се направят с предложения Закона за бюджета за тази година. Именно това ще се случи, казаха за "Хоризонт" от Министерския съвет. От там напомнят, че предстои изменение на Закона за пощенските услуги, за да може компетентен оран да провежда държавната политика в областта на пощенските услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase