Снимка: БГНЕС
fallback

Конституционният съд образува конституционно дело №13/2023 г. по искане  относно решението на Народното събрание за отказ от произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?".

Докладчик по делото е съдия Соня Янкулова. То е било образувано на 14 юли, показва справка на сайта на КС.

Oще по темата

На 7 юли парламентът гласува предложението за произвеждане на национален референдум. Мнозинството в Народното събрание реши, че така зададено предложението за национално допитване противоречи на международните договори и е в разрез с въведения в България валутен борд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Един не БОТ

преди 9 месеца

Голям анти-евро и ЕС спам става тука, даже и щатите намесени в негативна светлина 5/5.... плащат ли ви добре в рубли ? Предполагам, че са по евтини от тоалетната хартия, може да си бършиш *** с тях

40

Ха ха!!!

преди 9 месеца

Целта на Копейката никога не е била да има такъв референдум! А точно обратното! Той много добре знае, че този рефОрендум е противозаконен! "Ами теее що тия не са приели еврото пък нии ще го приемаме" - щото конституциите на "тия" държави не го позволяват. А при нашата може. И трябва да бъде прието! Българския лев е подвластен само и единствено на Москва! Чрез левът, руснаците грабят България!

39

Анонимен

преди 9 месеца

ДО Бачкатор, ооооо грешиш брато, имаме злато, концесии, летища, пристанища. Една държава има много активи за грабене. Как мислиш 30 + години грабят и все има.

fallback