fallback

Със сигурност протестната и стачната готовност на работещите и синдикалните членове не е овладяна. Социално напрежение има и ще има, докато не мине гласуването на второ четене на Бюджет 2023.
Oще по темата
След 3-дневни протестни акции, все пак успяхме да се срещнем с повечето депутати лице в лице, да им обяснят хората какви са всъщност проблемите и каква е реалната ситуация в заплащането. Успяхме да ги убедим, че има спешна нужда от повишаване на доходите в редица от секторите, които един по един излязоха на протест. Това каза вицепрезидентът на КНСБ д-р Тодор Капитанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му синдикатите са успели да преобърнат настройката на някои от парламентарните групи.

"Във всички законопроекти, които подготвихме, за всяка една институция сме показали как и защо трябва да дойдат тези пари, също така откъде могат да дойдат. А ние сме на мнение, че те могат да дойдат от капиталовите разходи в бюджета, защото те няма да могат да са изпълнени в такъв размер. Тези средства могат да бъдат насочени изцяло за покриване на спешните нужди. Магазинът за работещите бедни работи ежедневно, но хората дори от него не могат да пазаруват", допълни д-р Капитанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

славянин

преди 10 месеца

Атлантическите ни ''братя'' ни крадат златото от десетилетия, карат ни да си продадем два нови ядрени руски реактора за два милиарда и да си купим един г.в.дарски за 10 милиарда, карат ни да плащаме милиарди за рисунки на еърплейни и прочее ''братски'' дейности

37

до 35 от славянин

преди 10 месеца

Така е, докато сме в ''русофилските'' организации ес и нато така ще бъде!

36

Бизнесмен керпеден

преди 10 месеца

Никакъв гювеч .

fallback