Опасно горещо време и днес. Градусите ще се запазят високи - оранжев код е обявен за девет области, където температурите се очаква да достигнат и до 41 градуса. Най-топло се очаква да бъде в Пловдив, Кърджали и Бургас. Там температурите ще са предимно между 33 и 39 градуса.

Още по темата


Денят започна с минимални температури от 16 до 23 градуса. Ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад на изток облаците ще се увеличат над централните и източните райони. В Родопите късно следобед и през нощта ще превали слабо. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. Максимални температури ще са от 32 до 38 градуса, а в крайните южни райони и югозападните райони на места до 39-40, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсани облаци. Вятърът ще бъде от изток до умерен с тенденция да се обърне от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 22-24 градуса по северното крайбрежие до 24-25 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие също ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5  метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase