Снимка БГНЕС

Кметът на Община Ракитово Холянов обяви частично бедствено положение на територията на град Ракитово, заради непрестанните аварии на тръбопроводната система, които оставиха населеното място без вода.

Водоноска вече има във високите части на града, където налягането на водата е най-слабо. Общината е предприела действия за подмяна на проблемния водопровод, съобщи БГНЕС.

Проблемите с питейната вода са зачестили след неделния ден, когато екипи на общинското дружество „ВКТВ“ е открило авария в местността "Бошнов чарк". Понеделник сутринта аварията е отстранена, но заради старите амортизирани тръби следват още няколко спуквания от високото налягане на водата.

Според специалисти става въпрос за подмяна на участък от 6 метра, а екипи на „ВКТВ“-Ракитово са постоянно на мястото на авариите и работят, за да може да снабдят града с питейна течност. Екипите правят всичко възможно, за да отстраняват авариите, но те са многобройни и проблемът ще бъде решен поне частично с пълната подмяна на водопровода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase