Снимка: БГНЕС

Следобед ще се развива купеста облачност в крайните северни райони. По поречието на Дунав в района на Видин късно следобед ще превали,  съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 32 до 38 градуса.

Предимно слънчево, но с разкъсана облачност ще бъде времето над Черноморието. Вятърът ще бъде от югоизток до умерен. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 22 градуса по северното крайбрежие до 24 градуса по южното.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м височин,а ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 25 километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 9 градуса, а на 1500 м височина от плюс 17.

В четвъртък температурите ще достигат 35-40 градуса. В петък се очакват интензивни валежи в Добруджа. В събота и неделя ще се задържи горещо с разхладителни дъждове в Рила, в Пирин и в Западна Стара планина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase