Снимка: БГНЕС

За измама с името на БДЖ предупредиха от компанията. Поради продължаваща поява на фалшива реклама вече на няколко места във виртуалното пространство, чрез която потребителите са подканвани да отговорят на кратки въпроси и да закупят карта за цялата железопътна мрежа в България, екипът на БДЖ информира своите клиенти, че предложението е измама.

Пост, качен във Facebook страницата “Транспортни карти за жители в България", предлага томбола за годишен абонамент на стойност само 2,35 евро, или малко под 5 лева.

Публикацията е единствена за Facebook страницата, а броят на последователите ѝ до момента е 50.

Под поста има десетки снимки на “късметлии", държащи в ръка новата си карта. “Благодаря ви много. Реших да опитам и не съжалявам" и “Хей, аз съм късметлия" са само част от коментарите.

При последване на линка от поста, на екрана излиза страница с официалното лого на БДЖ, поздравявайки потребителя със съобщения: “Поздравления!" и “Голяма награда!". Сайтът задава кратки въпроси от типа “Чували ли сте за картата" и “Колко често пътувате с влак". След като бъде отговорено на въпросите обаче, потребителят бива отведен до страница, изискваща неговите банкови данни, за да му бъде изпратена картата-подарък.

Железопътното дружество апелира клиентите си да не се поддават на подобни измами, както и да информират при наличието на такива. “За злоупотребата с името и логото на дружеството, БДЖ ще се обърне за съдействие към отговорните институции".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase