Снимка: БГНЕС

Втори случай на заразяване със салмонела е регистриран преди дни във Варненско. Става дума за тричленно семейство, посетило крайпътно заведение преди община Бяла, съобщи за БНР проф. Цонко Паунов, директор на РЗИ.

Пробите показват, че храната не е била заразена, най-вероятно заразата е дошла чрез персонала. При проверката обаче, инспектор от РЗИ е открила, че здравните книжки на персонала са фалшифицирани и то с нейния подпис. Случаят е предаден на Икономическа полиция и на Окръжната прокуратура във Варна.

"При рутинната проверка, която е направена по сигнал, се открива, че здравните книжки на хората са фалшифицирани. По наредба те трябва да имат здравни книжки, които всяка година да бъдат заверявани след преминаване на преглед и съответно на изследвания за чревни инфекции.

Но те не са били издадени от нас, не са заверявани от нас и са с фалшив подпис. Това вече се класифицира като престъпление. То се предава на прокуратурата и на икономическа полиция. Книжките са от порядъка на 10. Тоест целия персонал са с такива", каза той.

Д-р Паунов поясни, че това е продължавало около 6-7 години.

"Имахме служителка с чиито име и подпис са били фалшифицирани тези книжки. Тя се завърна след известно отсъствие и всъщност беше тази, която потвърди, че това не е неин подпис. Малшанс за нарушителите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase