Снимка: БГНЕС

Системата за граничен контрол у нас беше срината, в цялата страна контролните пунктове не работеха за около час.

Служители от ГКПП "Капитан Петко войвода" не знаеха кога ще бъде отстранен проблемът, съобщи "24 часа".

Опашката на влизане от Гърция беше почти половин километър. Подобно е било положението и по другите ни граници.

На Маказа също и на ГКПП "Капитан Петко войвода" опашката от ТИР-ове, бусове и леки коли главоломно се е увеличила.

Хората бяха изнервени в жегата и мнозина натискаха клаксони в знак на протест.

След близо един час повредата в системата беше отстранена на централно ниво и колоната от автомобили, влизащи от Гърция на ГКПП "Капитан Петко войвода", тръгна. Служители обясниха, че вече са отпушени всички български пунктове.

По информация на „Гранична полиция” към 13 часа трафикът е интензивен нa ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Русе” трафикът е интензивен за леките коли, които излизат от страната. Заради монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ е за часовете от 8 до 20 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен нa ГКПП "Илинден" и ГКПП " Маказа" за леки автомобили на изход. През гранични пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

От „Гранична полиция” тогава препоръчаха на гражданите, които пътуват към и от Р Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата” и ГКПП „Маказа”, и останалите пунктове - ГКПП „Илинден”, ГКПП „Златоград”, ГКПП „Ивайловград” и ГКПП „Капитан Петко Войвода”.

На турската, сръбската и на македонската граница ситуацията бе нормална към 13 часа, стана ясно от сводката на „Гранична полиция”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase