Снимка: БГНЕС

Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи е обявен в 20 области за утре, съобщават от Националния институт по хидро-метеорология.

Значителни количества се очакват в почти в цялата страна, с изключение на Източна и Североизточна България. Ще има краткотрайни, но интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Количествата ще бъдат 20-35 мм, локално до 50 мм. Ще има условия и за градушки.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад.

Минимални температури ще са между 16° и 21°, а максималните ще са 26°-33°. Максималната температура в София ще бъде около 26°.

Тази вечер половинчасова буря събори клони на дървета и затрудни движението в Кюстендил. "Щетите бяха отстранени точно за половин час, няма пострадали хора. Смачкан от паднали клони в града е автомобил, който е бил паркиран и в него не е имало хора", каза за БТА Ивайло Чалъков,  експерт "Отбранителна и мобилизационна подготовка" към Община Кюстендил.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase