Снимка: БГНЕС

Огромна километрична опашка от автомобили се е образувала на излизане от столицата по магистрала "Тракия" в посока Бургас около 15-ия километър. Колоната почти не помръдва.

Онези, които успяват да стигнат до стеснението, установяват, че причината е продължаващият ремонт на дилатационните фуги на мостовото съоръжение. Това е авариен ремонт, който се наложи да прави фирмата, ремонтирала миналото лято мостовото съоръжение, тъй като фугите веднага се изкривиха.

За камионите над 12 тона е осигурен обходен път, има превозни средства с такъв тонаж, които не спазват изискването и това още повече затруднява пътната обстановка.

Проблемът е, че трафикът е огромен, тъй като е краят на седмицата и началото на лятото. Освен това движението вероятно ще се усили още повече по-късно през деня, защото много хора ще искат да отидат на морето и да посрещат изгрева на слънцето на 1 юли. Традиционният Джулай морнинг на Камен бряг например събира десетки хиляди българи, пише "24 часа".

По-рано през деня от КАТ-Бургас предупредиха, че трафикът за влизане в града е засилен и се налага постоянно наблюдение и регулиране. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase