Снимка: Bulgaria ON AIR

Не се наблюдава масово отменяне на резервации по родното Черноморие заради спекулациите за замърсяване на водите след взрива в Нова Каховка, каквито публикации циркулират в медийното пространство. Това обясни в ефира на предаването "Директно" съпредседателят на Варненската туристическа камара проф. д-р Стоян Маринов.

Морето ни е чисто, категоричен е той.

"С хотелите, с които аз разговарям, туристите, които са си направили резервации преди месеци, а това са туристи от Западна Европа, те са тук. За съжаление, няма резервации в последната минута за свободните стаи, а те не са никак малко по нашето Черноморие", каза Маринов.

Според него обаче отлив на туристи все пак има, но причината е друга - голямата разлика между доходите и цените по нашето Черноморие, смята той.

"Втората половина на юни, румънците, които идват в България, са с по-ограничени бюджети. Те бяха засегнати от инфлацията, а от друга страна нашите хотелиери и ресторантьори, принудени от високите разходи, вдигнаха цените, и това е една от основните причини тези туристи да отсъстват", изтъкна още съпредседателят на Варненската туристическа камара пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase