Снимка: БГНЕС
fallback

„Всеки гражданин трябва да прецени инвеститора и строителя, където да вложи парите си. Изборът и анализът са негови”.

Oще по темата
Това заяви строителният предприемач Румен Томов в Нова Нюз.

Според него в момента има задържане на цените на зелено, всичко зависи от изпълнението на самата сграда. „В Благоевград цените на материалите се задържаха на едно ниво”, каза той.

Инвеститорът Румен Томов обясни, че продажбата на зелено би трябвало да съответства на етапи от строителството. „Не в началото да продадеш всички обекти, защото има инфлация и може да изпаднеш в невъможност да завършиш строежа. В държавата има случаи, когато се прекратяват договори или се събират хората, които вече са платили и им се казва, че цената трябва да се повиши”, каза той.

По данни на БНБ банките у нас са отпуснали 17,5 милиарда лева. Има строители, които  едностранно прекратяват договорите, в случай че не се подпише клауза за по-висока цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 10 месеца

До До купилия на зелено - Говоря за имот, купен на зелено от сигурен човек, без да тегля кредит. Направи сметка колко пъти са се увеличили парите ми - около 7 пъти, като в това число не слагам наемите, получени от 2006 г. досега. Нямам намерение да продавам, защото кварталът е хубав, в широк център, на тиха и зелена улица. Просто дадох пример за това, че не бива да се разпродава цялата сграда още на чертеж, а поетапно. И да не се купува от съмнителни "строители". Риск винаги има.

12

До купилия на зелено

преди 10 месеца

Жилището може да струва тройно, но само ако се намери някой да даде парите. Отделно говориш за период от 20 години за избиване на инвестицията през който могат да се случат много неща. Всичките тези условности не говорят за стабилна инвестиция, а за чист хазарт и надежда балона да продължи да се надува.

11

Анонимен

преди 10 месеца

През 2003 г. купих на зелено хубаво жилище в чудесен квартал, но го взех от строител, когото отдавна познавах. Купих, когато всичко беше все още на чертежи, но вече имаше разрешение за строеж. В продължение на 2 години той разпродаваше апартаментите един по един и цената им непрекъснато се покачваше, защото по това време имаше голямо поскъпване на недвижимите имоти. През 2003 г. купихме на цена $420/кв.м, а през 2005 г. той продаде последния апартамент на цена $1000/кв.м. Сега струва тройно.

fallback