Снимка: БГНЕС
fallback

Мечка влезе в имота на хора в Смолян, в северната промишлена зона. Тя е нанесла щети върху селскостопанските животни и унищожила кошери, предава bTV.

"За първи път ми се случва да имам щета от кафява мечка, от 10 години гледам животни, смятам, че е дошла от стария път Левочево", разказа потърпевш в "Тази сутрин".

"10 пчелни семейства отглеждам, 6 от тях бяха нападнати от мечката. За 15 години не сме имали такъв проблем", допълни друг.

Живущите там казват, че ги е страх и че мечката не се плашила от електропастирите, нито пък шумът от промишлената зона не ги плашил.

В горското стопанство в Смолян са постъпили 6 жалби за нападение от мечка. Предполага се, че е една и съща мечката, която нанася тези щети. Вече е поискано разрешение за нейния отстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Оня

преди 10 месеца

Те и управляващите всеки ден ни крадат ама пусто за тях няма такъв закон. Що не се замислите за тях една мечка 🐻 вярно ще нанесе щети възможно е и да убие, но само казвам възможно е, а тези хрантутници дето всеки ден мислят как да оставят народа да бъде все по беден, и да го изпроводят я в чужбина или по-добре на майната си. Дайте за тях разрешение да ги обстрелят.П.С . Мечока може и от Рожен да е дошъл да се похвали за пилона 😉.

16

Помните ли, че

преди 10 месеца

Преди доста години някакъв наш новоизлюпен милионер се беше обзавел с лъвица като домашно животно, но тя беше успяла да избяга? Хората от близкото село се бяха оплакали, че лъвицата влиза не само по дворовете, но и по къщите, за да тършува за храна. Само че била кротка и не нападала нито хора, нито ***. Разни учени зоолози успокояваха населението, че наближава зима и лъвицата не можела да я издържи, щяла да загине от студ, щом живее, криейки се в гората. После не знам какво е станало.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Защо за Бога непременно трябва да се отсрелва, има и други начини. В крайна сметка хората са й завзели териториите и тя е гладна, нормално е да търси храна, ако няма в гората и намира на по-лесни начини за намиране на такава и свиква.Ама едно време като слагахте вериги на мечки и ги карахте да танцуват не ви беше страх от тях, а се забавлявахте.Дай на хората само да убиват и да унищожават природата, но всичко си има баланс и в един момент, планетата ще ни върне за това, че не я пазим.

fallback