fallback

„Същите, които избраха Сотир Цацаров, избраха и свалиха Иван Гешев във ВСС от поста главен прокурор и вчера отказаха да обсъждат защо само от Прокурорска колегия избраха Борислав Сарафов.

Oще по темата
Прокурорската колегия е питала по телефона и за 20 часа избраха Сарафов, който на 28 май заяви, че не желае по никакъв начин да бъде главен прокурор. Големият въпрос е дали този ВСС ще бъде в този състав на 26 октомври”, заяви адвокат Велислав Величков пред Нова Нюз.

От 18 часа тази вечер се организира протест срещу Сарафов, обясни той.

По думите му 38 месеца Сарафов мълча и не каза дума срещу Гешев.

„Не му правеше впечатление, че има дела "на трупчета" и за 20 дни стана най-големият опозиционер.  Очевидно поръчките за Прокурорската колегия идват отвън”, каза Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Право на мнение!

преди 10 месеца

За изпълняващ длъжността Главен прокурор трябваше да изберат фигура с безупречна репутация, а не човек, който ходи на крака при бандити, ръкува се с тях и си говори приятелски ухилен до уши! Това уронва престижа на Прокуратурата! Това е недопустимо! Затова после народа няма доверие в Съдебната власт!

5

Анонимен

преди 10 месеца

Сарафов излъга, че не иска да става главен прокурор, за да не плаши ПП и те да продължат да искат оставката на Гешев. Това беше поредната измама на негодниците над джентълмените. Политиката е надлъгване. Променливият Боко оцеля не с джентълменстване и истина. Гешев трябваше да остане главен прокурор, а Променливият Боко да бъде разследван, Сарафов да бъде разследван. От джентълменстване стигнахме дотук. Праведници и светии няма да ви дадат вътрешна информация за Мафията.

4

Ц

преди 10 месеца

ЦЕЛИЯТ СЕГАШЕН ВСС И ОСОБЕНО ПРОКУРОРСКАТА ЧАСТ СА ДИРЕКТНО ЗА ЗАТВОРА. ЗАЩОТО ГЛАСУВАТ НЕ ПО СЪВЕСТ, А БРАНЯТ С КАКВОТО МОГАТ И КАКТО МОГАТ " ВЕЛИКИЯ", КРАДЛИВ. МАЧО ПУХ!! РЕЗИЛ!!

fallback