Борислав Сарафов няма легитимността да извършва ревизия в работата на прокуратурата. Това каза адвокатът и бивш прокурор Андрей Янкулов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му Сарафов е част от предишното ръководство на прокуратурата и заявката му да се проверят делата "на трупчета" означава той да провери и сам себе си.

Още по темата

"Чухме от предишния главен прокурор директен упрек, че Борислав Сарафов е оказвал натиск върху определено дело. В същото време сегашният изпълняващ функциите, към когото беше насочен този упрек, ще прави ревизия на тези дела", допълни той.

Янкулов смята, че като маниер на назначаване и отстраняване на Гешев назначаването на Сарафов е същото. Според него с това решение не е оставило никакво съмнение за това, че решенията във ВСС се взимат на друго място.

"Дали наистина действат под команда, това трябва да почива на конкретни доказателства. На база на публичното им поведение, остава убеждението, че решенията, които те вземат, не са на база на обективните данни факти, а на нещо, което се случва зад кулисите“, допълни Янкулов.

"Остава усещането, че сегашното временно ръководство на прокуратурата може да се окаже сравнително трайно", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase