Снимка: Bulgaria ON AIR

Убийство на два благородни елена потресе жителите на Старозагорско. Елените, които били на 3 и 5 години, са открити в землището на село Тъжа, което попада в пределите на Национален парк "Централен Балкан". Разследва се бракониерство.

Сигналът за убитите животни е подаден рано сутринта от селскостопански работници. Веднага на място се озовават горски служители и представители на националния парк "Централен Балкан".

"Изключителни екземпляри, които са перспективни, убити в изключително забранено за лов време за този вид дивеч" , коментира инж. Андон Кондузов.

"Изобщо не е нормално. Това е един изключително грозен акт, извършен от хора без никакъв морал. За съжаление, през последните две-три години на територията на националния парк се случиха много лоши случаи на бракониерство, което показва, че хората, които го извършват, нямат наистина никакви скрупули", каза Цанко Керанов.

"В момента едрите бозайници раждат своите малки. По това време да извършиш такова деяние, говори наистина за безразсъдност", посочи Цанко Керанов.

Случаите на бракониерски набези ставали през последните години все по-нагли.

"Последният такъв случай беше преди около година и половина, когато беше използван хеликоптер за бягството на бракониерите, които бяха убили три броя диви кози. Малко преди това имаше случаи на убити три броя благородни елена. Просто убити за удоволствие на някого", каза Керанов.

От полицията потвърдиха, че работят по последния случаи, като се преглеждат и камерите за видеонаблюдение край село Тъжа.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase