Снимка: БГНЕС

„Нека приемем, че цялата ни държава е каруца, в която се возят хора – нашите родители, пенсионери и др. – общо около 5 милиона човека. Има едни други хора, които теглят каруцата – частният сектор, хората, които изкарват парите в държавата. Това са около 1,7 милиона души. Когато започне да се прави бюджет, изкушението за политиците е на кого да дадат пари – дали на тези в каруцата, или на тези, които я теглят. Ако даваме на тези в каруцата, я правим по-тежка. Няма смисъл да се дават пари и на онези, които „теглят”. Няма предприемач, който да иска държавата да му дава пари. Работата на държавата е да подобрява средата”.

Още по темата
Това обяви Добормир Иванов пред Нова.

„Няма начин да се вдигне минималната заплата от юли, освен ако не сме идиоти. Тази година тя беше вдигната, влязъл е механизъм, на 1 септември ще бъде обявен скокът от 1 януари 2024 г. По мои сметки ще бъде около 930 лева, което ще е рекордно повишение – със 150 лева на година. Този механизъм е разписан, да видим как работи”, заяви Петър Ганев. Той смята, че по-големият разговор трябва да е за следващия бюджет.   

„През последните няколко години възприемаме капиталовите разходи като магически казан, от който вадим пари постоянно. В един момент се удря някаква граница. В последните години имахме доста занижени капиталови разходи", обяви Петър Вулджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase