Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Всички областни управители напуснаха постовете си в един ден с мотива, че политиката на новата власт е различна от тази на служебната, а от Министерския съвет определиха акцията им като безпрецедентна.

"Оставката ми и на моите колеги е най-нормалното нещо, което може да направи политик на такава длъжност. Когато аз и колегите ми имаме различия с политиката на новата власт, е най-нормалното аз и колегите ми да напуснем", каза областният управител на Пазарджик Трендафил Величков в "България сутрин".

Според него не става дума са саботаж и оказване на натиск.
Oще по темата


"Даже и в този момент аз съм на паркинга пред Областната администрация и отивам на работа. Не мисля, че беше избързване. Когато премиерът Гълъб Донев освободи всички зам.-министри, тогава се говореше, че се слага прът в колелото на държавата. Затова изчакахме една седмица, в която не сме спрели работа", допълни Величков и определи напускането на областните управители като нормално политическо действие.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR, че върху него не е упражнен натиск, за да подаде оставка, и припомни случай от 2016 година, когато отново е напуснал поста си "в един друг коалиционен формат".

"Когато спрях да виждам, че правителството провежда политиката, заради която сме се събрали, най-нормалното, най-мъжкото е човек да се подаде оставката. В това няма нищо страшно", допълни той.

По думите на Величков, той и неговите колеги областни управители не използват политиката за препитание, защото сред тях има много професионалисти - лекари, учители, адвокати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

аааахахахааааа

преди 10 месеца

До Анонимен 7 Как каква бе, на Радев областен управител е това.Излъчва морал и почтеност от всякъде.Видя се че на тия калинки властта им е по-важна от хората.

12

Анонимен

преди 10 месеца

В народните приказки от хилядолетия е написано че всеки цар си идва и заминава със свитата .Ми къв е проблема ?Нали новите навсякъде казваха че имат подготвени кадри -къде е драмата ? Предизвестието е със срок 30 дни и на всички е ясно че те не може да си съберат багажа и със молбата да си хващат пътя веднага на момента , някой са си пуснали отпуска предварително .Живота си върви , това като се кандидараш за избори си подбираш знаещи и можещи и верни хора които да поставиш като спечелиш .

11

хм

преди 10 месеца

...мишоци!!!

fallback