Снимка: БГНЕС
fallback

Структурите на КНСБ започват подготовка за протести и стачки, ако не бъдат изпълнени исканията на синдиката за спешно приемане на бюджет 2023 с политика по доходите и компенсиране на инфлацията за заетите в бюджетната сфера от 1-и юли. Това каза за Българското национално радио представителят на КНСБ Тодор Капитанов:

Oще по темата

"И това, което настояват хората, е да им бъдат осигурени такива средства за работни заплати, с които могат да поне да се покрие инфлацията, която отчита статистиката. Хората ще имат настояване да се предприемат дори и крайни действия и КНСБ не само ще ги подкрепи, но и ще ги поведе в тези искания. Спешно повишаване на минималната работна! Както вече е договорено в законодателството, в кодекса на труда, искането на синдикатите е догодина тя да бъде поне 1000 лв".

Капитанов допълни, че сектор Образование също е в протестна готовност и ако не бъдат изпълнени исканията за увеличение на възнагражденията им, ще проведат "протестен урок" на управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Радослав

преди 10 месеца

До 57: така става след няколко фалита, разпродаване на златния резерв, хиперинфлация, изплащане на цоцалисти кредити, но ми е любопитно как го сметна това? Ти изкара лева с по голям срив от зимбабвския долар, но и двете страни са преживяли цоциалистически управление, затова няма да е изненадващо ако си прав.

55

Анонимен

преди 10 месеца

Сега минималната заплата е 780 лева, което отговаря приблизително на заплата от 40 лева през 1988 година, но тогава минималната беше 120 лева. Така е при капитализма - банани, тоалетна хартия и мизерия.

54

Радослав

преди 10 месеца

До 55: и кой ги подари и унищожи? Пак цоцалистите. Те се водят от максимата или е мое или на никой. СДС, Герб, ДПС са бъкани до пръскане с бивши БКП-ци.

fallback