Снимка: БГНЕС
fallback

Бизнесмени от Каварна излизат на протест в понеделник - 12 юни, заради действията на общината, с които редица заведения затварят или изобщо не са започнали работа.

От местната браншова организация на ресторантьорите посочват, че вече са съборени част от съоръженията на "Роял Бей" и ресторант "Дукова къща". "Артклуб Ретро" не работи заради липсата на категоризация, бар "Горгона" също няма да отвори това лято.

А за 12 юни от общината пуснали обява, че ще съборят и бистро "Стария мост", въпреки че не се спазени сроковете по цялата процедура. Бизнесът негодува, че докато това се случва, в същото време в отчета на общината пишело, че всеки, който е заявил услуга като издаване на разрешение за преместваем обект, за ползване на общински терен, удостоверение за категоризация, или друга, в установените срокове получил необходимия документ. За това разминаване цената плащали жителите и гостите на Каварна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До mery

преди 10 месеца

Не градът, държавата запада, защото ние не се научихме да спазваме закона и да си ПЛАЩАМЕ! Тук става въпрос за обект с разрешително за 20 м2 площ на мястато на който незаконно са изникнали 200м2. За всичко това в общината не влиза нито стотинка (кой плаща за незаконен обект, след кято няма нормативно основание за това?) И това е белия кахър на държавата. По морето е пълно с незаконно изградени обекти (някои със знанието и през затворените очи на местната управа), от които се изкарват милиони.

16

mery

преди 10 месеца

Само да попитам кметицата на Каварна къде ще се изхранват гостите на града отседнали близо до морето, като нямате добре развит градски транспорт? Почиващите близо до морето трябва да пътуват до града с автомобилите си за една вечеря и да не си позволят алкохол, защото после прибирайки се на спускането към хотелите ги очакват служителите на КАТ с дрегера. Рунънците не ги мисля, защото те са отседнали в скъпарския хотел Ол инклузив. От година на година градът ви запада.

15

трънтор

преди 10 месеца

Събаряй! Щом е незаконно и има решение на последна съдебна инстанция - да се спазва законът! Крайно време е държавността да надделее! А тия дето са дали тези разрешителни да не се крият като мишоци ами да си поемат отговорността, а не да излизат на "протести" в полза на беззаконието.

fallback