Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Стотици леки автомобили, автобуси и тежкотоварни камиони чакат от сутринта преди ГКПП „Кулата“, за да преминат в съседна Гърция.

Опашките са километрични, чакането е с часове.

Туроператорът от Благоевград Таня Пенчева обобщи пред БНР: “В момента има 20 автобуса някъде преди нас и около 30 след нас в колоната както за леки автомобили, така и в колоната за тировете, защото леки автомобили, тирове и автобуси - всеки се спасява сам. Леките коли минават в тировете, съответно автобусите се пререждат на леките коли, за да се измъкнат напред. Те после влизат в автобусната лента, защото била тяхна. Няма нито един граничен полицай, няма митническа проверка, няма абсолютно нищо. Стоим и чакаме. Хората са свалени от автобусите. Ненормална ситуация“, каза туроператорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 10 месеца

Софиянци и благоевградчани могат на Симитли да завиват в посока Добринище и Гоце Делчев, след което да влизат през ГКПП Илинден - Драма - Аспровалта/Паралия Врасна/Ставрос/Халкидики. И без Кулата преминаването през Кресненското дефиле е кошмар (и такова ще е докато екотерористите саботират магистралата) отделно това между Промахон и Солун ако е магистрала, аз съм трамвай.

68

До стар

преди 10 месеца

Те избирателите на Възраждане с Вълнари, нямат пари и за наши море, камо ли за чужбина. Кой нормален ще гласува за Копейката.

67

Анонимен

преди 10 месеца

Почна се, хората не искат на мутренското бетономорие, което ГЕРБ дадоха на мутрите за още 20 години на концесия.

fallback