Снимка: БГНЕС
fallback

От края на миналата година сферата на туризма се движи с ръст от 10% спрямо 2019 г. Предпандемичната година се явява до момента по-слаба от 2023 г., която се очертава като една рекордна година.

Oще по темата
Големите ръстове са в така наречените културен туризъм в градска и историческа среда и балнео спа и уелнес туризъм. 24 млн. са пътуванията на българите вътре в България, а активно пътуващите в страната са около 3,5 млн. души. Това коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според Драганов инфлацията също допринася за ръста в туризма, тъй като хората осъзнават, че парите им се обезценяват и предпочитат да пътуват, отколкото времето да ги "изяде". Той изтъкна още, че традиционните почивки са станали къси - в рамките от 3 до 5 дни.

Според барометъра на Post Office във Великобритания, който публикува данните си преди няколко седмици, България е на първо място за евтина почивка, а Гърция е два пъти по-скъпа от нашата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

младен

преди 10 месеца

Да се включа и аз с един въпрос за милиони.- Нормално сирене - 20лв кг- Нормално сиренем друга марка 17лв. кг- *** сирененяма нищо млечно в него - 10лв. кгТа въпроса е кое сирене е най-ефтино.Разликата преди между БГ и ГР - цени едни и същи, ама качеството у...знаете къде, в пъти по-добро. А сега вече, последната година цените тук са и по-високи от там където качеството е в пъти по-добро.

58

Трябват си закони

преди 10 месеца

Бреговата ивица на България,нито е голяма колкото гръцката,нито климатът е подходящ,за дълго плажуване,както е в Гърция.Ето заради това,трябва да има твърди закони срещу прекомерното застрояване на черноморието ни.То трябва да си остане колкото се може по девствено,по чисто,а не хотел до хотел,и навсякъде бетон,а тези алчни печалбари,които не можели да си избият парите,никой не ги кара да се прехранват с хотелиерство.Могат да се пренасочат към друга професия.

57

Ееееех

преди 10 месеца

Болшинството от коментарите тук, красноречиво говорят каква е действителността, а пък вие от dnes.bg,явно живеете във ваш някакъв измислен свят.

fallback