Снимка: БГНЕС
fallback

"До този момент субсидията, с която се финансираха сценични изкуства в областта театър, беше 3 лева. Тя беше абсолютно недостатъчна. След последното министерско постановление на предишното правителство, субсидията се увеличи.

Oще по темата
Не се увеличи в размера, който настоявахме – 7 лева, а в размер 4,50, което също е недостатъчно. В текста е записано – увеличава се до 4,50, но не по-малко от 3, което дава възможността на недобросъвестни министри, имащи зъб на директор на някой театър, грубо казано, да ги цака със субсидията. Министърът може да решава да накаже един или друг театър. На всичкото отгоре тази субсидия ще влезе на 1 октомври. Нашето желание беше да влезе от 1 април, със задна дата, за да може да се стабилизират културните институти."

Това коментира пред БНР председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. По думите му до 1 април които и да е театри, филхармонии, симфониети, опери да са били на плюс, със сигурност ще влязат в дефицит, което дава възможността на министъра на финансите за закрива определени сцени.

"Ние даваме срок на хората, които работят по бюджетите, да им светне червена лампичка, че не може с лека ръка да лишават министерството първо от 37 милиона, които им отнемат от капиталови разходи, и отделно трябва да вложат 36 милиона поне за увеличения разходен стандарт на базата на последното министерско постановление, за да се спази това постановление."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Мухаха

преди 10 месеца

И защо го искате това увеличение на субсидията ? ДА НЕ Е ПОСКЪПНАЛ АЛКОХОЛА ?

18

Хахаха

преди 10 месеца

хаха фалшив назначен от мутрите се прави на мутра,гледа "лошо"така си мисли горкият!искаме помощ от САЩ и службите им!непоносимо е вече това безвремие и несправедливости,рекет,грабежи и кражби налагани от работещи в полза путин и лични облаги,помогнете на Народа ми моля!!!

17

Анонимен

преди 10 месеца

Пери се като шекерен петел

fallback