Кадър: БНТ
fallback

Частично бедствено положение обявиха вчера в Берковица заради десетки наводнени къщи. Причината е проливният дъжд, който се изля в следобедните часове и прелялата река. За щастие няма бедстващи хора, предаде БНТ.

Около 27 литра на кв. м дъжд се е излял за изключително кратко време в следобедните часове вчера. Река Раковица е излязла от коритото си. По пътя си е повлякла много боклуци, има отнесени и автомобили. Десетки къщи са с наводнени приземни етажи. Хората са останали по домовете си, но са били много притеснени. Инфраструктурата в целия квартал "Раковица" е разрушена.

"Към тази сутрин няма бедстващи хора. Три екипа на пожарната работиха снощи на място. Имаме помощта на областната управа, на пожарната и полицията в Берковица и на АПИ. Трябва да започнем да разчистваме всички дървета и боклуци, донесени от реката и да мине комисия, която да направи оценка на щетите, за да можем да кандидатстваме към междуведомствената комисия. Между 17 и 20 къщи бяха наводнени снощи", заяви Димитранка Каменова, кмет на Община Берковица.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 месеца

При проливен дъжд водата тече не само в реки и дерета ,а и по наклонените пътища ! Аман от невръстни разбирачи,бая безмислени глупотевини се коментират.

16

Roki

преди 10 месеца

А кой ви напълни реката с тези ***?Помощ, държавата да помага?????

15

До 16 Димо

преди 10 месеца

Точно така е! Перловската река няколко пъти е преливала въпреки че има огромно чисто корито! Просто не може да поеме дебита когато се ИЗЛИВА а не капе или вали дъжд!.....Наистина виждаме в различни държави в Европа и по света,какви катастрофални наводнения с разрушения и човешки жертви има- в Холанди,Франция,Швейцария,Германия,Турция,последно само преди две седмици части от Хърватия бяха потопени от дъждовете!

fallback