Снимка БГНЕС

Телефонен мошеник, представил се за адвокат, успя да измъкне 6000 лева от 88-годишна жена от септемврийското село Варвара сумата от 6000 лв. Казал, че сумата е нужна, за да защитава дъщеря й. Измамникът обаче е бил разкрит и задържан, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Всичко започнало на 26 май, когато непознати се обадили на домашен телефон, ползван от 88-годишна жителка на Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е адвокат на нейната дъщеря. Според неговите думи дъщерята блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, за да „се оправи тежкото положение“.

Притеснената старица събрала спестените си пари и предала на непознат за нея мъж сумата от 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември.

След разследване екипи на група „Криминална полиция“ при районното управление установили, че мъжът, получил парите е 52-годишен жител на гр. Септември. Той се оказал посредник при осъществяването на телефонна измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Спрямо него е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase