Снимка БГНЕС
fallback

Много повече се говори за магистрали, отколкото да се работи по тях. Това коментира регионалният министър Иван Шишков пред БНТ.

"Важно бе да се спаси процедурата по ОВОС за АМ "Струма". Отдавна искаме да има магистрала "Струма". Вече не ни притискат срокове за ОВОС. АМ "Струма" е подмятана във времето", каза Шишков.

По думите му, друга "подмятана" магистрала е "Европа". Екологичните мерки ще предопределят трасето на АМ "Струма". Проблемът там идвал от незаконни ресторанти. Финансиране ще бъде осигурено, увери Шишков.

"Строи се навсякъде, където събудихме магистралите", каза той. От 2018 има забавяне в проектирането на всякакво строителство, а пари винаги щели да се намерят, по думите на строителния министър.

Тунелът под Петрохан и магистрала "Рила" могат да се дадат на концесия. Концесионерът не може да краде от себе си, обясни Иван Шишков.

АПИ започва да работи по друг начин, каза още той.

ВиК секторът има много проблеми, посочи Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Фен на ДъИБъ

преди 10 месеца

А ние обещахме магистрала от Ботевград през Враца до Шумен

24

ПродължавамеПромяна

преди 10 месеца

А Киро обеща 4-5 моста над Дунав и 2-3 тунела под Шипка

23

Анонимен

преди 10 месеца

Забелязал съм, че всеки Министър на регионалното развитие, като няма какво конкретно да каже за строителство на магистралите хвърля по един кьорфишек за имагинерни магистрали "Черно море", "Рила", тунели и тнт. Ще е хубаво поне един журналист да го пита: Колко километра завършихте по време на вашето управление?

fallback