Снимка БГНЕС
fallback

Състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е много тежко, съобщи пред БНР директорът ѝ д-р Цветан Влахов. Спрян е и приемът на пациенти, макар и временно.

По думите му персоналът постоянно напуска, а няма нови служители. "През май напуснаха всички рехабилитатори, физиотерапевтът, логопедът и други", посочи той.

"Стигна се до положение, че ние няма как да приемаме пациенти, защото трябва 24-часово обслужване и да има кой да извършва рехабилитационна дейност. От гледна точка на медицината няма как да се приемат пациенти. В момента останаха 8-9 служители общо с администрацията".

По думите му приходите на болницата идват по линия на клиничните пътеки. От държавата не се получава нищо. Според него такива болници трябва да минат на бюджетно финансиране, защото парите от клиничните пътеки не стигат.

Приходната ни част в последните 6 месеца са около половината, необходими всеки месец, за да се покриват разходите, подчерта д-р Влахов. По думите му натрупаните задължения до момента са над 300 хил. Той отбеляза, че кризата е започнала след началото на пандемията.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

До До 11

преди 10 месеца

До До 11 Какво са 30 години след период, в рамките на който са били създадени благоприятни условия за размножаването на определен контингент и привикването му да получава наготово? Не ми пей дитирамби за това как всички учили и работили, а попитай по-възрастни хора в какво се изразяваше и по онова време присъствието на въпросния контингент в основните училища, по заводите и по строежите. За 30 години тъкмо се нароиха още потомци на тези. Разходи се до Котел, но не слизай от автомобила, опасно е

13

До 11

преди 10 месеца

Повече от 30 години минаха,все бай Тошо ви е виновен...Хайде стига,не е сериозно това.При омразния ви бай Тошо имаше образование,работа и всички се учеха и работеха...

12

До 5

преди 10 месеца

Как прованса да се отдели в отделна държава? След като населяващите я изпапат абсолютно всичко, включително и малкото пенсионери, останали по селата, кой ще да им дава соц.помощи? Златната българска провинция заприлича на индийско гето. Внуците на онези, които създаваха половин век златни условия за размножаването на едни и същевременно заставяха други да живеят в условия, генериращи геноцид, нека сега да вземат у дома си индийците и да ги хранят. Тогава българите ще се върнат по родните места.

fallback