Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Започваме да загърбваме студа. Ниски температури, такива, каквито бяха в началото на месеца, няма да има”. Това заяви пред Нова телевизия климатологът Симеон Матев.

Oще по темата

По думите му по-голямата част от страната е преживявала температури поне с 1-2 градуса под нормата. „Това е бил най-студеният май за последните 33 години и вторият най-студен изобщо в историята ни”, подчерта той.

„В края на май температурите ще са доста приятни. Първата половина на юни също ще бъде с динамично време – с чести превалявания и прегърмявания. Очакваните максимални  температури ще са между 20 и 25 градуса”, заяви климатологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Тихомир

преди 11 месеца

Въххх що стана с глобалното затопляне?

10

Анонимен

преди 11 месеца

Наскоро гледах видео с нормални учени. Според техните изследвание сега са едни от най-ниските температури в историята и едва преди 20-тина години сме започнали да отлепване от ово нагоре. Това според иследване на ледените слоете на Антарктида или Антарктика беше. Та, човешката дейност е толкова виновна, колкото и дрйността на марсианците.

9

Анонимен

преди 11 месеца

Глобалното затопляне минимум. Ако не е от него е от това че се борим активно с въглеродния диоксид. Даже като дишаме се борим да дишаме по-малко, за да спасим планетата о цялата вселена. :-)

fallback