fallback

Общ преглед
Жена в напреднала бременност от Пловдив е пострадала тежко при посещение в Старозагорския Зоопарк на 8 май.

"Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й. Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена. Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е", обясни за Радио Стара Загора адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

Семейството на Ани посетило зоологическата градина в Стара Загора на 8 май. Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

"Ние прегледахме записите и очакваме компетентните органи да се произнесат по тежкия случай. Към момента не желая да коментирам записите", обясни зам.кметът на града Милена Желева.

Зам.-кметът посочи, че през последните години не е имало подобен тежък инцидент, но е имало и други подобни случаи, при които посетителите са се отнасяли грубо към животните в Зоологическата градина.

"Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите - има на територията на целия Зоопарк.
Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", гласи официалната позиция на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Аааа

преди 11 месеца

*** , сама си си виновна ,като не спазваш правилата и лъже на всичкото отгоре не било достатъчно обезопасено .На репортажа ясно се вижда ,че има двойна ограда при понитата и забранителна табела да не пипаш , храниш и дразниш животните ! Трябва да почнат да се налагат глоби за такива действия от порядъка на 100 -200 лв и инцидентите бързо ще секнат , защото явно *** Балкански не разбира докато не му се бръкне в джоба !

76

Анонимен

преди 11 месеца

Кой каквото сам си направи никой друг не може да му го направи,та и тази жена така.Не гледа табелите за забрана,преминава заграждение за да си даде ръката на животно.И тази две деца ще ''възпитава''.МужО и къде е драмаЛ та не я е спрял? Сега щели да съдят зоопарка заради собствената си глупост.

75

Цецо

преди 11 месеца

Понитата като цяло имат лош характер,колкото е по-голям конят,толкова е по-добър и спокоен.сигурно е опитала да му даде храна.

fallback