Снимка: БГНЕС
fallback

БДЖ разширява възможностите за достъп до информация за разписанията на влаковете, като за допълнително удобство потребителите на Viber могат да ползват новосъздадения чатбот „БДЖ-Информация”, съобщиха от железопътния превозвач.

Чрез няколко стъпки с указания за дата, начална гара на заминаване и крайна гара на пристигане, асистентът във Viber показва влаковете, които предстои да тръгват според зададените от желаещите да пътуват критерии.  

БДЖ ботът позволява на всеки потребител бързо и лесно да провери разписанието на влаковете за всички градове в България за няколко дни напред, както и да следи актуална информация за закъснения на влакове, отчитат още от железницата.

Освен това в приложението пътуващите могат да открият и специално изработените тематични стикери, изразяващи емоции и приятни моменти от пътуването с влак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 11 месеца

що не премахнете първо дървениците и бълхите по купутата - онзи една щеше да ме изяде жиф - ей като зяпнала тъз ми дрървеница и отиа да мъ апи, ачи бой бой бй , идвам съ измъкнах

8

Анонимен

преди 11 месеца

До i'm Доколкото разбирам става на въпрос допълнителна услуга която никой не е длъжен да ползва. Цялата информация която чат бота ти представя би трябвало да я има и на сайта на БДЖ. Ако искаш ползваш, ако искаш не ползваш. Оттам нататък аз имам повече доверие на международен концерн отколкото на мобилно приложение което БДЖ би могло да публикува. Кой знае как би било написано и с колко слаби места. Кой знае как ще го поддържат и актуализират. Те от НАП изтекоха данни, ти за Вайбър мислиш.

7

i'm

преди 11 месеца

До Анонимен номер 6Разписанието на влаковете, само по себе си, не е секретна информация, това е ясно. Но данните носят статистическа информация, прионципно! Същото важи и за другите държавни институции! Умните хора, знаят как да използват това в един по-глобален смисъл, който може да се разгледа в един икономически и социален контест! И След това приложен по правилния начин с правилните механизми за съответните цели! *** то трябва да можеш да виждаш по-далече от носа си...

fallback