Снимка БГНЕС
fallback

От днес влиза в сила лятната забрана за строителство в Царево и Ахтопол. Това стана ясно от заповед на кмета Георги Лапчев.

Забраната за Царево и Ахтопол е в сила до 1 октомври. За селата Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово тя е от 1 юни и важи до същия период. Това ограничение е и за землищата на двата града, извън населените места.

Забраната не се прилага за важни общински проекти, техническа инфраструктура и проекти по оперативни програми. Допускат се и неотложни аварийни ремонти.

Забранява се и влизането на тежка строителна техника, с изключение на такава за поддръжка на уличната мрежа или ако дейностите са по проект.

Обиколният маршрут за Царево е през гробищния парк и пречиствателната станция.

Въведена е и заповед  за забрана на строителство през летните месеци и в Община Созопол и ваканционното селище "Дюни", считано от днес до 1 октомври. В забраната са включени и вътрешни довършителни дейности.

В този срок следва да се извършат ограждане и обезопасяване на строителните обекти, както и да се изчистят тротоарите и уличните платна около строежите.

Спира се извършването на строително монтажни работи и в курортните територии и къмпингите в рамките на общината.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Късно е либе за китка, изсипахте бетона и се чудите, защо нещата не вървят. В България има 20 плажа със син флаг, а в Гърция 617. Предпочитам гръцкото, тука го съсипахте.

8

Политкоректен

преди 1 година

Няма страшно: те ще го застроят незаконно. Пък после ще го узаконят срещу скромна сума.

7

браво

преди 1 година

то и без това няма място за строежи вече

fallback