Снимка: БГНЕС
fallback

Една от най-атрактивните професии у нас - тази на барманите, се оказва не толкова привлекателна. От бранша отчитат огромен недостиг на кадри, като за това лято ще се наложи да „внасяме” бармани дори и от Индия.

Според председателя на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев младите хора в днешно време не са толкова изкушени от професиите с по-голямо натоварване.

Oще по темата
„Предпочитат по-лесна работа, при която могат да седят по 2-3 часа на столче с телефонче. Искат заплати от по 2000 лв., а когато ги попитаме какво могат, отговарят: „Вие ме вземете, пък аз ще се науча”, казва още Пенчев пред Нова.

А от чужбина ще бъдат наемани работници от все по-екзотични държави – Киргизстан, Индия. „Те не са толкова способни, но пък са възпитани в духа на обслужването”, признава Пенчев. Това обаче ще се отрази на качеството на коктейлите, които си поръчваме. Те вече ще включват максимум три съставки – за улеснение на не толкова опитните бармани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Герака

преди 1 година

Нашите така наречени бизнесмени трябва да се научат да си плащат и да инвестират в човекоресурси ,както и държавата ни 96750

149

Анонимен

преди 1 година

Държавата трябва да забрани вноса на чужди работници. Който не може да плаща достойна заплата, да затваря. Бизнеса все нямал пари ама на чорбаджията мерцедеса последен модел.

148

Анонимен

преди 1 година

Добре бе,защо от Индия?Нямаме ли си достатъчно индийци тук?

fallback